Om je aan te melden en toestemming te krijgen om in het ECD te werken heb je 2 dingen nodig:
Het is belangrijk de gegevens op de “Account pagina” aan te vullen. Vooral het BO nr. (beroepsorganisatie nummer). Met dat lidmaatschrapnummer (in combinatie met de actieveringscode) kunnen wij controleren of je bent wie je zegt dat je bent.
Als je het BO nr. niet invult zal geen toestemming aan je worden verleend om gebruik te maken van het ECD!
Hoewel je aanmelding nu is voltooid kun je nog niet direct aan de slag met het invoeren van cliënten en consulten voor die cliënten. Je aanmelding zal eerst (handmatig) door ons worden nagekeken/beoordeeld en als alles oké is worden goedgekeurd. Wij doen onze uiterste best dit proces z.s.m. (binnen 5 werkdagen) te voltooien.
We raden u ten zeerste aan om (uit veiligheidsoverwegingen) zo snel mogelijk je 2 step authentication in te stellen. Een link (Kies voor extra (gratis) beveiliging) naar de pagina waar je dat kunt doen is te vinden (links boven) op je account pagina van kwaliteitspraktijk.nl. Bezoek deze pagina en volg de instructies om je 2 step authentication in te stellen. Meer weten over "2 step authentication"?..
Als je eenmaal toestemming hebt gekregen om te werken met/in het ECD op kwaliteitspraktijk.nl en je hebt de 2 stappen autorisatie ingesteld, kun je verder gaan met het aanmaken van cliënten en consulten voor deze cliënten. Hieronder eerst nog wat aanvullende informatie over je accountpagina.
Naast je basisgegevens vind je op deze pagina (bovenin) nog een link naar de pagina om je 2 step authentication in te stellen. Verder onder de Contactpersoon gegevens (in de linker kolom) nog 4 templates en daaronder nogmaals de Algemene voorwaarden en Privacyverklaring
Wij raden je aan de templates, die te vinden zijn onder de kop “Downloads” in de linker kolom van je accountpagina, te gebruiken zodat je aan alle eisen van een ECD voldoet. Deze bestanden kunt je later uploaden in een consult van je cliënt. We hebben 4 templates voor je gemaakt:
Achter de schermen maken wij een sterk paswoord aan dat verder bij niemand bekend is. Dit om de cliëntgegevens goed af te schermen. Later kun je als therapeut een tijdelijk nieuw paswoord aanmaken voor iedere cliënt die je inzage in zijn of haar cliëntendossier wil geven. daarover later meer.
Een overzicht van de cliënten die je aangemaakt hebt kun je bekijken door op de “Cliënten” link te klikken in het “zorgverlener menu”.
Nu eerst wat informatie over de menu's aan de linkerkant van de applicatie als je als zorgverlener bent ingelogd.
Het “Cliënt menu” heeft slechts 2 menu-items:
Als je een cliënt kiest uit je cliëntenlijst, of zojuist een nieuwe cliënt hebt aangemaakt, opent de “Cliënt account pagina”.
Op deze pagina kun je:
Nadat je een cliënt hebt aangemaakt kun je beginnen met “consulten” aan deze cliënt toe te voegen.
De eerste keer dat je op de consulten pagina komt van een cliënt zal standaard een leeg consult worden geopend op de pagina. Standaard heet dit consult “Intake” maar je bent vrij om de naam te veranderen.
Als je klaar bent met een consult moet je dat consult archiveren.
Er zijn 2 manieren om het ECD inzichtelijk te maken voor je cliënten.
Beide opties zijn te bereiken via de “Cliëntendossier export pagina”
De “Cliëntendossier export pagina” is vanaf de “Cliënt account pagina” te bereiken door boven aan op de pagina op ECD Delen te klikken.
De bovenste optie op de “Cliëntendossier export pagina” is de optie om een tijdelijk paswoord voor je cliënt aan te maken. Rechts van het tekstveld waar je het nieuwe tijdelijke paswoord ik kunt vullen kun je de inlognaam van de betreffende cliënt vinden.
Onder de optie om een tijdelijk paswoord in te stellen vind je de optie om van het ECD een .zip bestand te maken en dit te download om naar de cliënt te sturen.